Over mij

Sinds 2003 heb ik, Nicole Smit, een zelfstandige praktijk. Ooit begonnen als algemeen oefentherapeut mensendieck. Maar me al snel gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met chronische hyperventilatie en paniekklachten.

Oogklachten als gevolg van stress komt veel voor en zo wekte het mijn interesse. Zelf heb ik al sinds mijn jeugd een vrij sterke bril en had ik regelmatig last van vermoeide ogen. En merkte ik dat als ik gespannen of stress had mijn zicht een stuk minder was. En als ik me ontspannen en uitgerust voelde mijn zicht veel helderder was. Hoe dat komt dat ben ik gaan uitzoeken! Daarom heb ik in 2021 een opleiding gevolgd tot ogencoach naar de methode van Bates. En ben ik actief lid van de Zwitserse beroepsvereniging die samenwerkt met de Duitse “verein fur besseres sehen”.

Zo hoop ik jou ook verder te kunnen helpen als je last van je ogen hebt door teveel aan spanningen, stress, spierspanning. Zodat ook jij weer ontspannen kunt gaan zien!

Nicole Smit Hyperventilatiecoach

Verder ken je mij misschien al als de auteur van de Bestseller “werkboek hyperventilatie, angst en paniek” wat in 2020 is verschenen. Ook deel ik als hyperventilatiecoach heel veel uitleg en tips rondom hyperventilatie en andere stress gerelateerde klachten.

Opleidingen

oogoefeningen.nl