Welke oogoefeningen van Bates zijn er

Welke oogoefeningen van Bates zijn er? Er zijn veel verschillende oefeningen die je kunt doen voor je ogen. In dit artikel wil ik je een groot deel van de oogoefeningen kort uitleggen.

William Bates

Dr. William Bates was een Amerikaanse oogarts die in de late 19e en vroege 20e eeuw leefde. Hij ontwikkelde de Bates-methode, die een reeks oefeningen omvat om de gezondheid van de ogen te verbeteren en het gezichtsvermogen te versterken. De methode is gebaseerd op de overtuiging dat veel oogproblemen worden veroorzaakt door een verminderde bloedtoevoer naar de ogen en spanning in de oogspieren.

Oogoefeningen van de Bates-methode

De Bates-methode is bedoeld om de bloedtoevoer naar de ogen te stimuleren en de oogspieren te ontspannen, zodat het gezichtsvermogen kan verbeteren. De oefeningen zijn ontworpen om de oogspieren te versterken en de bloedtoevoer naar de ogen te verbeteren, wat kan leiden tot verbeteringen in het gezichtsvermogen en de algemene gezondheid van de ogen.

Oogoefeningen van Bates

Palmeren: Plaats je handen zachtjes over je ogen en ontspan. Dit kan helpen om vermoeide ogen te kalmeren en de bloedtoevoer naar de ogen te verbeteren. Lees hier meer

Zwaaien: Sta op en draai je lichaam van links naar rechts terwijl je je armen losjes laat zwaaien. Terwijl je beweegt, probeer je je te concentreren op objecten in je gezichtsveld. Dit kan helpen om de oogspieren te ontspannen.

Zonnen: Sluit de ogen en ga in de zon staan, met je gezicht gericht naar de zon. Doe dit niet te lang en alleen bij zonsopgang of zonsondergang. Lees hier meer over deze oefening

Afwisselend scherpstellen: Kies twee objecten op verschillende afstanden en scherpstel afwisselend op elk object. Dit kan helpen om de oogspieren te versterken.

Knipperen: Knipper snel en herhaaldelijk gedurende ongeveer 30 seconden. Dit kan helpen om de ogen te hydrateren en vermoeidheid te verminderen.

Oogoefeningen hebben veel positieve effecten bij gespannen ogen. Bouw het echter rustig op, forceer niks en luister goed naar je lichaam

Trillen: Ga in een ontspannen positie zitten en laat je ogen zo snel als mogelijk trillen zonder je hoofd te bewegen. Dit kan helpen om de oogspieren te ontspannen.

Visualisatie: Stel jezelf voor dat je een object duidelijk kunt zien en houd dit beeld zo lang mogelijk vast. Dit kan helpen om je vermogen om te focussen en je visuele verbeelding te verbeteren.

Geheugenspelletjes: Kies een object, sluit je ogen en probeer het te visualiseren. Open vervolgens je ogen en kijk of je het object daadwerkelijk kunt vinden. Dit kan helpen om je concentratie en geheugen te verbeteren.

Fixatie: Kies een object en staar er ongeveer een minuut onafgebroken naar, zonder te knipperen. Dit kan helpen om je vermogen om te focussen te verbeteren.

Focus verspringen: Kies twee objecten op verschillende afstanden. Kijk eerst naar het dichtstbijzijnde object en concentreer je op de details. Verschuif dan snel je focus naar het object dat verder weg is en concentreer je daarop. Herhaal dit proces een paar keer om je oogspieren te versterken.

Ver-dichtbij-focus: Kies een object dichtbij en concentreer je erop, houd deze focus vast terwijl je je ogen naar een object verder weg beweegt. Houd de focus daar en beweeg je ogen terug naar het dichtbij gelegen object. Herhaal dit proces een paar keer om je accommodatie en scherpstelvermogen te verbeteren.

Liggende acht: Teken met je ogen een denkbeeldige figuur-achtvorm, horizontaal en verticaal, terwijl je je hoofd stil houdt. Dit kan helpen om de oogspieren te ontspannen en de bloedcirculatie naar de ogen te verbeteren.

Eye Rolls: Rol je ogen langzaam in een cirkelvormige beweging, eerst naar links en dan naar rechts, en probeer het hele traject van de beweging zo soepel mogelijk te houden. Dit kan helpen om de spieren rond je ogen te versterken en je oogbewegingen te verbeteren.

oogoefeningen.nl